Ouderenmiddag, Dijkhuis

11 oktober 2022, 13:30 uur

D.V. dinsdag 11 oktober om 14.00 uur is er de eerste ontmoetingsmiddag van het nieuwe winterseizoen. Deze middag zal worden gehouden in ’t Dijkhuis. Dick van Toorn uit Buurmalsen is uitgenodigd om een PowerPoint-presentatie te tonen over het prachtige Noorwegen. Dick is wel eens eerder geweest, dus misschien kent u hem nog wel.
Het belooft een interessante en boeiende middag te worden zoals we van Dick gewend zijn. U bent welkom vanaf 13.30 uur in het Dijkhuis. We beginnen uiteraard met koffie en thee. In de pauze wordt u een sapje en een hapje aangeboden. Wilt u opgehaald en thuisgebracht worden, neem dan contact op met Nel Klein tel: 442568. Wij zien uit naar uw komst en hopen op een gezellige middag met elkaar. De ouderencommissie.


Reisverhaal Noorwegen

U gaat deze middag mee op reis door het schitterende Noorwegen.
Na de overtocht per luxe veerboot van Kiel naar Oslo start een prachtige autoreis van twee weken door het imposante Fjordengebied. We bezoeken vele interessante plaatsen, met prachtige musea en reizen door schitterende natuurparken. De beleving onderweg? Hele aardige mensen, onvoorstelbaar mooie fjorden, ruige hoogvlakten, sneeuwvelden en -buien, donderende watervallen, ontluikende lente en vele dieren. We gaan mee in de beroemde Flåmbana trein door de bergen, varen door het sprookjesachtige Geiranger Fjord, passeren de langste tunnel ter wereld en bestijgen de steile Trollstigen in een hevige sneeuwbui…

In de dorpen zien we vele historische houten staafkerkjes, boerenhoeven en andere goed bewaarde cultuur. In de steden Bergen, Sogndal, Ålesund en Oslo bezoeken we musea met o.a.: Vikingschepen, oude volkscultuur, maritieme historie en moderne kunst.
En wat hebben Noren toch met trollen? U gaat het horen en zien, welkom in Viking- en Trollenland.…

Tot ziens, Greet en Dick van Toorn

Sluiten