Zsobok!

11 juli 2014

Afgelopen week werd de bestemming van de werkvakantie in DV 2015 bekend. Eerder bleek Namibie niet haalbaar. We kozen daarom een bestemming dichterbij, maar waar we dezelfde problematiek tegenkwamen. In overleg met stichting Hulp Oost-Europa (Stichting HOE) is het Zsobok geworden. Zsobok ligt ergens midden in Roemenië. Stichting HOE heeft een werker daar met wie ze contact hebben. Er is daar een kindertehuis en een verzorgingstehuis. Op beide plekken kan worden geklust. Maar ook is er kinderwerk te doen. Zo is er altijd wel wat te doen wat je ligt: de handen uit de klusmouwen of het bezigzijn met kinderen en/of ouderen. We hopen de komende tijd meer van die plek te laten zien. Ook hopen we snel de precieze periode te kunnen vaststellen. Zie voor meer informatie de groep op Facebook: Werkvakantie Roemenië. De richtprijs voor deelname is ongeveer 50-55 euro per dag. We denken aan een reis van zo’n 10 dagen.
Dat betekent een bedrag van rond de 500-600 euro. Na de vakantie willen we een aantal acties opzetten om daarnaast ook nog geld mee te kunnen nemen om daar te kunnen besteden aan hulpverlening.
Als je interesse hebt om mee te gaan, check Facebook of neem contact op met Deborah van Esch, Samantha Spek en Gerco van Straten (deborahvanesch@gmail.com, samspek@gmail.com of gercovanstraten@gmail.com).

Sluiten