The Psalm project, Geref. kerk Rijswijk

17 maart 2016

Vier Pasen met Psalm Project

The Psalm Project geeft in samenwerking met Zingen in de kerk, een initiatief van Kerk in Actie, met Pasen een bijzonder concert: P(s)alm Pasen! Het concert wordt gehouden op donderdag 17 maart om 20.00 uur in Kerkelijk centrum De Wijnstok en De Rank, Rijswijksesteeg 7 te Rijswijk. De toegang is gratis, wel moeten kaarten vooraf gereserveerd worden.

Pasen beleef je met The Psalm Project op een bijzondere manier. The Psalm Project neemt je, met bekende psalmwoorden in hedendaagse composities, mee naar de laatste jaren van Jezus leven. Met liederen waarin wanhoop en pijn van Goede Vrijdag doorklinkt. Met songs waarin de stilte weerklinkt. Maar de dood heeft niet het laatste woord.

Eelco Vos van The Psalm Project vertelt: 'Psalm Pasen is een unieke paasviering waarbij het lezen van het paasverhaal wordt afgewisseld met psalmarrangementen van The Psalm Project. Tijdens de avond merk je hoeveel de Psalmen en Pasen met elkaar gemeenschappelijk hebben. Het zijn liederen die de hoofdpersonen in het Paasverhaal zouden hebben kunnen zingen. Martha en Maria die treuren over de dood van Lazarus, Jezus aan het kruis, Petrus na de verloochening… maar ook de vreugde bij de opstanding!'

Al eeuwenlang worden de psalmen gezongen. The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefse Psalter tot hedendaagse composities. In 2009 bracht The Psalm Project haar eerste CD “Psalmen 2e druk” uit. Een succes, want de composities worden inmiddels door heel Nederland maar ook daarbuiten gezongen. Na deze CD zijn er nog 7 CD’s verschenen waarvan twee Engelstalige en twee Duitse CD’s. Bij de P(s)alm Pasen concerten zullen nummers van meerdere CD's ten gehore worden gebracht waaronder ook nummers van de nieuwste CD "Witter dan sneeuw".

Tijdens de concerten wordt speciaal aandacht gevraagd voor het wereldwijde werk onder vluchtelingen van Kerk in Actie. Hiervoor wordt ook gecollecteerd. Geïnspireerd door Jezus Christus, willen wij delen wat ons gegeven is. Om in Nederland en wereldwijd mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen.

De concerten duren anderhalf uur en zijn gratis toegankelijk. Een half uur voor aanvang gaan de deuren open. Reserveer uw gratis kaarten via www.zingenindekerk.nl/psalmpasen.

Voor een voorproefje kunt u terecht op de site www.thepsalmproject.com.

PsalmProject_Rijswijk2
Sluiten