Hulpreis naar Lesbos

28 januari 2016

In december heb ik (Alien Groenenberg)12 dagen geholpen op Lesbos om de bootvluchtelingen op te vangen en waar nodig eerste hulp te verlenen. Het was een tijd vol van indrukken, met spannende maar ook met ontspannen momenten. Momenten waarop we konden lachen, maar ook momenten waarop je je best moest doen om sterk te blijven. 12 dagen van diensten draaien, maar tussendoor bedacht op het geluid van de groepsapp wat kon betekenen dat er weer een boot in aantocht was... Een dankbare tijd. Een tijd om Gods liefde daadwerkelijk door te mogen geven.

Terug in Nederland was het moeilijk om de draad weer op te pakken. Een groter verschil was even niet mogelijk. Hier spraken we over liefde van God, maar vooral ook vaak het samenzijn van familie, eten, feest, warmte, alles in overvloed. Daar was alleen liefde en dankbaarheid aanwezig. Langzaam aan lukt het me om ook weer met mijn hoofd hier aanwezig te zijn. Alhoewel het me wel blijft trekken om zo praktisch bezig te mogen zijn. Al die mensen die van alles moesten missen, maar toch zo dankbaar waren. Alleen al met een glimlach, een hand of een arm om hun schouder. Door er even naast te gaan zitten... Van de giften die ik mocht ontvangen zijn o.a. medische hulpmiddelen, water, fruit, kleding, schoenen gekocht. Ook heb ik er (samen met mijn nicht) een auto van gehuurd om mijn werk in het medisch team te kunnen doen en ook, als we genoeg tijd hadden, mensen te vervoeren vanaf de bootjes naar een punt waar ze opgehaald konden worden door de bus. Ik wil iedereen bedanken voor hun gift, maar bovenal door het gebed dat er was. Ik voelde mij daardoor gedragen in dit werk.

Inmiddels heb ik samen met mijn gezin besloten dat ik nog een periode van 2 weken zal gaan helpen op Lesbos, de planning is om van DV 15 tot en met 29 februari te gaan. Mocht u nog een gift willen geven voor de vliegreis of het huren van een auto voor medisch gebruik, dan kan dat op rekeningnummer <zie nieuwsbrief> tnv A. Groenenberg. Alles wat ik hiervan overhoudt zal ik gebruiken voor medische hulpmiddelen en andere noodzakelijke materialen voor de zorg van de vluchtelingen ter plekke. Ook dan kunt u weer mijn reis volgen op aliengroenenberg.reislogger.nl

Begin januari heb ik 2 presentaties gegeven bij de catechese, binnenkort zal ik nog een presentatie geven. Wanneer dat zal plaatsvinden kunt u tzt lezen op de nieuwsbrief. Kunt u er dan niet bijzijn en wilt u er toch meer van weten? Neem dan contact met mij op, per telefoon of mail. Er zijn meerdere mogelijkheden, alleen een presentatie over mijn ervaringen, maar ook met een uitgebreidere presentatie met meer achtergronden en eventueel gespreksvragen. Dit is aan te passen aan de leeftijdsgroep.

Alien Groenenberg

Sluiten