Groot onderhoud

03 juli 2017

03-07-2017
Nadat vorige week de vloer aan rechterzijde van het oude gedeelte is geverfd, is deze week het linkse deel aan de beurt. De banken zijn verwijderd, de vloer geschuurd en de eerste laag verf aangebracht. Na het aanbrengen van een tweede verflaag en een beschermende laklaag worden aan het einde van de week de banken weer teruggeplaatst.

22-06-2017
Afgelopen week zijn de scheuren in het stucwerk gerepareerd en de leidingen in de muur gefreesd. Zaterdag is alles weer hersteld en de kerk stofvrij gemaakt zodat de kerk zondag weer normaal gebruikt kon worden. Het wachten is nu tot het gerepareerde stucwerk helemaal opgedroogd zijn. Zodra de muren droog zijn gaan we beginnen met het sauzen van de muren. Als de muren gereed zijn gaan we de houten vloer onder de banken schilderen.

12-06-2017
Vandaag is het college van kerkrentmeesters gestart met een onderhoudsproject in de kerk. Deze week wordt het stucwerk in de kerk gerepareerd. In het stucwerk zitten diverse scheuren. Met name de aanhechting tussen het oude en nieuwe gedeelte vertoond grote scheuren (zie foto). Tegelijkertijd worden diverse leidingen weggewerkt in de muren. Om de reparaties mogelijk te maken zijn diverse banken weggehaald en een stuk van de lambrisering verwijderd. Komende vrijdagavond en zaterdag zullen de banken teruggeplaatst worden en de kerk schoongemaakt zodat de kerk zondag weer gebruikt kan worden. De komende weken zullen meer werkzaamheden uitgevoerd worden. Wij zullen hiervan op de hoogte houden.

IMG_1633
Sluiten