Week 11

09 maart 2014

Zondagavond wil ik met u en jou kijken naar de Heere Jezus die in Markus 9 en 10 kinderen op het oog heeft. Tweemaal haalt de Heere Jezus een kind naar voren, zet het in het midden, omarmt het en wil de discipelen daarmee iets duidelijk maken. Wat betekende een kind in die tijd, en wat wil Jezus ermee zeggen? Zijn als een kind, komen als een kind…
Woensdag 12 maart is het biddag. ’s Middags komen we bij elkaar met de kinderen, om 14.00. Het thema is ‘De enige Echte’, en we lezen uit 1 Koningen 18, over de profeet Elia en de Baalpriesters. Na de dienst staat er fris klaar in ’t Dijkhuis. Alle kinderen, papa’s (al besef ik me dat niet iedere papa zoals ik woensdagmiddag vrij heeft…) en mama’s, opa’s en oma’s: van harte welkom!
’s Avonds, 19.30, komen we als gehele gemeente bij elkaar. Dan lezen we Markus 10:17-27, het verhaal van de rijke jongeling. De vraag die we erbij stellen: mag je eigenlijk wel bidden om voorspoed? ‘ We bidden om gezegende diensten (waarbij ik hoop dat ik de genoemde diensten ook kan leiden. Een uitgerekende datum die dichterbij komt in huize Mouw maakt de agenda kwetsbaar…).

Ds. A.J. Mouw
Sluiten