Ds. J.H. Reijm, Alblasserdam

16 september 2018, 09:30 uur

Voorbereiding kringwerk

Het komende seizoen willen we in de kringen in onze gemeente het boekje “Bouwers in de eerste gemeenten” van ds. Rene van Loon gaan behandelen op de kringavonden. Bijbelstudies over de mensen rondom Paulus. In de eerste periode na het leven van Jezus op aarde gebeurde er ongelofelijk veel. Binnen enkele tientallen jaren ontstonden er christelijke gemeenten in het hele gebied rond de Middellandse zee. De heilige Geest schakelde daarvoor mensen in. Een van hen was Paulus. In de bijbel heeft hij een centrale plaats gekregen. Rondom Paulus was er een hele kring van mannen en vrouwen die met hem meebouwden aan de eerste gemeenten. Inspirerende bijbelstudies die ons bemoedigen en laten zien hoe God met zijn Geest door mensen heen werkt. In deze bijbelstudies brengt ds. Van Loon deze bouwers in de eerste gemeenten heel dichtbij vanuit zijn ervaring als predikant in de wijkgemeente De Samaritaan in Rotterdam-Zuid.
Hij houdt ons o.a. de vraag voor hoe een christelijke gemeente in een dorp of stadswijk meer uitstraling kan krijgen en wat dit betekend voor de gemeenteopbouw.
De eerste ronde van kringen zijn gepland voor de laatste week van september, week 39.
Als voorbereiding op de eerste kringavond heeft onze oud-predikant ds. J.H. Reijm toegezegd dat hij in de ochtenddienst van 16 september zal preken over het kringthema en de persoon uit het eerste hoofdstuk uit het boekje: Ananias van Damascus, een discipel van Jezus met een goede naam. Handelingen 9: 1-19a.
Allen van harte uitgenodigd in deze eredienst en later op de kringavonden.

Sluiten