Solid Friends

Al jaren bestaat het, Solid Friends in Giessen/Rijswijk. Elke week komt de jeugd samen en doen ze iets in het Dijkhuis of buiten de deur, maar wat doen ze daar eigenlijk?

Eerst zullen wij ons even voorstellen, wij zijn de leiding van Solid Friends. Een gezellig team van mannen en vrouwen, die tijdens het seizoen 3x per maand een leuk programma organiseren voor jeugd van 14 - 17 jaar. In 't Dijkhuis hebben wij ons eigen jeugdhonk, waarin wij met de jeugd veel avonden doorbrengen. Het jeugdhonk is afgestemd op de jeugd, met een kast vol herinneringen van Solid Friends, een tafelvoetbaltafel voor de fun en banken om te ‘chillen’ en serieus te praten.

Solid Friends is een club voor binnen- en buitenkerkelijke jongeren in de leeftijd van 14 - 17 jaar. Serieus praten? Jongeren van deze leeftijd bevinden zich in een turbulente fase van hun leven. Lichamelijke, cognitieve, sociaal-emotioneel en geestelijke ontwikkelingen spelen een grote rol daarin. Solid Friends, zoals de naam het al zegt solide vrienden, ook wel hecht of betrouwbaar, dat is wat wij willen zijn.

Solid Friends bestaat uit vrienden, ontmoeting, fun en gesprek. Op een laagdrempelige manier ontdekken wie Jezus is en wat geloven betekent.

Hoe doen wij dit ? Drie keer per maand hebben wij in het weekend een leuk programma georganiseerd. Op zaterdag (19:30 - max. 23:00 uur) zijn wij vaak actief bezig, we kijken film in het jeugdhonk, hebben een spel rondom 't Dijkhuis of ergens in het Land van Heusden en Altena of gaan tegen een kleine vergoeding bowlen, midgetgolven etc.
Op zondag (19:30 - max. 22:00 uur) staat een bepaald thema centraal zoals ‘je bent oke’, ‘leven in het nu’, ‘always online’, thema’s die bij de levensfase van de jeugd passen. Middels verschillende opdrachten en spellen komen wij in gesprek over het thema, vragen wij naar elkaars mening en kijken we wat de Bijbel hierover zegt.

Solid Friends is een gezellige, leuke en leerzame weekendbesteding voor alle jeugd van 14 - 17 jaar!

solidfriends
Sluiten