Israël avond, Herv. kerk Rijswijk

02 oktober 2018, 20:00 uur

“Is Jezus los verkrijgbaar van het Joodse volk?”:
Samen met de 2 kerken van onze buurgemeente Rijswijk hebben we ook dit jaar een avond georganiseerd die relatie heeft met de Israëlzondag (7 oktober). Deze keer wordt het gehouden D.V. dinsdagavond 2 oktober in de Hervormde kerk in Rijswijk. Op deze avond zal Peter Pellemans van Christenen voor Israël met ons ingaan op de vraag, “is Jezus los verkrijgbaar van het Joodse volk?”. Voor de pauze zal Peter spreken en na de pauze is er gelegenheid vragen te stellen.
Wie is Peter Pellemans en waarom wil hij over dit thema spreken?
Peter Pellemans heeft als beroep stempelmaker/gereedschapsmaker, is getrouwd en heeft als voornaamste hobby’s: leest graag over Bijbelse historie, kerk en Israël en de Bijbelse profetieën. Als spreker namens Christenen voor Israël zegt hij over het thema: “Ik ervaar het zo dat de tijd nog kort is voordat Gods Koninkrijk komt. Ik heb een grote passie om daarmee te werken en daarover te spreken, voor de God van Israël en voor Zijn volk, waar dat ook is. Iedereen moet zoveel mogelijk horen waar Gods plan met en door Israël over gaat. Niet in de eerste plaats voor Israël als Zijn uitverkoren volk, maar voor Zijn heilige Naam. Kan de christelijke kerk tot haar bestemming komen zonder Israël?
Geen enkele serieuze gelovige zou eigenlijk kunnen zeggen: “Ik heb eigenlijk niet zo veel met Israël”. Als dat zo is, mis je heel veel van wat de God van Abraham, Izak en Jakob op dit moment aan het doen is met en door Zijn volk. En wat Hij nog gaat doen. Gods Woord vertelt ons dat ‘het heil uit de Joden is’ (Johannes 4:22), en dat de ‘vervallen hut van David’ (Amos 9: 11) weer opgericht zal worden. Als deze dingen zo zijn, dan kan de christelijke kerk niet tot haar ware doel en bestemming komen zonder een volledig hersteld Israël. En dat is iets wat onze Heere zeer na aan het hart ligt. God is bezig om Israël als volk en natie te herstellen, voordat de Koning Zelf straks terugkomt. God bereidt gelovigen nog steeds voor om ‘met Hem bijeen te brengen’ en ook om anderen daarvoor warm te maken.’
Uitnodiging
Iemands naam grootmaken doen wij als mensen door het te hebben over prestaties en verwachtingen van mensen, bijvoorbeeld spreken over een groot schrijver, een voetballer, een tv ster. Hoe kunnen we dan beter God’s Naam grootmaken dan door het over Zijn prestaties te hebben, Zijn plannen, Zijn beloftes?
Wij nodigen u/jou uit om samen met ons God’s Naam groot te maken door te onderzoeken wat de rol van Israël en het Joodse volk in Zijn plannen is.
Wanneer : Dinsdag 2 oktober (toegang is gratis)
Hoe laat : Start 20:00 uur (zaal open 19:30 uur)
Tot hoe laat : Streven is om rond 22:30 uur af te sluiten
Waar : Hervormde Kerk, Maasdijk 27, Rijswijk (in de Maaszaal)
Collecte : Toegang is gratis. Er zal een collecte worden gehouden voor de slachtoffers van de holocaust
Overig : Voorafgaand en tijdens de pauze is er een boekentafel en een tafel waar producten uit Israël worden verkocht
Graag tot 2 oktober!
Commissie Kerk en Israël,

  • Anne-Carine van der Nat
  • Huibert van Anrooij
  • Frans de Boer
Sluiten