Marriage Course

Huwelijkscursus gaat 2 oktober a.s. van start

D.V. 2 oktober gaat in “het Dijkhuis” in Giessen de Marriage Course van start. Deze cursus wordt georganiseerd door de 3 kerken van Giessen en Rijswijk. De cursus is bedoeld voor stellen, die al (langer of korter) getrouwd zijn.

Glas-wijn

Na elke avond krijg je als stel “huiswerk” mee om thuis nog eens verder uit te werken of te bespreken. De serie beslaat zeven avonden; aan het einde is er een feestelijke afsluiting. Überhaupt kent de Marriage Course een feestelijk karakter; het is echt een avondje uit voor stellen. In een gezellige en intieme sfeer spreek je samen over de dingen die er echt toe doen in het leven en in je relatie, en waarvoor je in de hectiek of juist in de routine van het dagelijkse leven geen tijd vindt. Thema’s, die de revue passeren, zijn onder meer: communicatie, conflicten oplossen, vergeving, omgang met (schoon-)ouders en seksualiteit.

Sommige mensen denken dat de Marriage Course vooral bedoeld is voor stellen, die problemen in hun relatie hebben. Dat is beslist niet zo; de Marriage Course zou je kunnen vergelijken met de APK, de verplichte autokeuring voor auto’s die tenminste enkele jaren oud zijn. Eigenlijk zou ieder echtpaar ten minste een maal deze cursus moeten volgen. Maar natuurlijk zijn stellen, die worstelen om hun relatie overeind te houden of te verbeteren wel van harte welkom. Juist omdat je gesprekken alleen met zijn tweeën voert, is je privacy gewaarborgd! Wanneer je samen het gevoel hebt toe te zijn aan nieuwe inspiratie of verdieping in je relatie biedt deze cursus je daarvoor een aantal handreikingen. In de inleidingen verwijzen we regelmatig naar Bijbelse principes, maar ook wanneer je niet gelooft heeft de Marriage Course je veel te bieden.

De Marriage Course biedt stellen een serie van zeven avonden, die sfeervol, gezellig, persoonlijk en inspirerend zijn. Veel stellen ervaren deze avonden als uitgaan: een verzorgde ambiance, een goede maaltijd, een goede inleiding, veel ruimte voor het onderlinge gesprek en tot slot een goed glas wijn met goed gezelschap.

De ontvangst is vanaf 18.45 uur. De maaltijd start om 19.00 uur en het programma duurt tot uiterlijk 22.00 uur, waarna aansluitend de borrel plaats heeft.

De kosten van de Marriage Course bedragen circa € 80,-- voor twee personen voor de gehele cursus van zeven cursusavonden. De prijs is inclusief een goede warme maaltijd tijdens iedere avond en twee cursusboekjes.

Interesse? Reserveer alvast de data van de cursus: 2, 9, 16, 30 oktober, 13, 27 november en 11 december.
Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen:
kanttankens@ziggo.nl of famvantilborg@solcon.nl of ajmouw@gmail.com

Meer informatie over de avonden: http://www.marriagecourse.nl/cursus-volgen/de-cursus

Sluiten