Gemeenteavond, Dijkhuis

05 maart 2014, 20:00 uur

DV komende woensdag, 5 maart: gemeenteavond. U/jij hebt er al over kunnen lezen. Van harte welkom! De bezinning rond de liturgie zal centraal staan. Daarnaast is er ook een wat technisch punt aan de orde: de machtiging door de gemeente van de kerkenraad inzake de benoemingen van ambtsdragers. Vanuit de kerkorde machtigt de gemeente de kerkenraad om de namen te verzamelen, om eventueel dubbeltallen op te stellen (in onze gemeente niet gebruikelijk) en om, zoals het bij ons gaat, een broeder te benoemen als er geen lijsten worden ingediend.
Die machtiging moet om de 6 jaar opnieuw worden gegeven door de gemeente. Die 6 jaar zijn nu (al een tijdje) voorbij. Het is dus een formaliteit, maar wel belangrijk: zo blijven kerkenraad en gemeente dicht aan elkaar verbonden. Vandaar dat we ook daar even de ruimte aan willen geven.
We bidden om een goede avond, die ons als gemeente samenbindt. De avond ervoor komen we als kerkenraad bij elkaar om te vergaderen, waar we onder andere de komende gemeenteavond bespreken. Zou u dat mee willen nemen in uw gebed? Dank!
De kerkenraad

Reacties

Schrijf u in om de nieuwsbrief per e-mail te ontvangen Inschrijven »
ANBI Algemeen Nut
Beogende Instelling